Onze Visie

Bij 'Het Ooievaarsnest' staat de goede en gezonde ontwikkeling van het kind centraal. Wij vinden het erg belangrijk om een huiselijke sfeer te creƫren waar de kinderen zich veilig en vertrouwd voelen. Er is volop ruimte voor persoonlijke aandacht, gegeven door vaste leidsters.
Ieder kind is uniek met eigen mogelijkheden en waar ze zich bij ons kunnen ontwikkelen to zelfstandige, evenwichtige en sociaal vaardige kinderen die respect hebben voor zichzelf en elkaar.

Een kinderdagopvang betekent voor uw kind  een andere omgeving, met andere mogelijkheden dan in de thuissituatie. Voor kinderen is 'Het Ooievaarsnest' een plek om elkaar te ontmoeten en te leren kennen, met elkaar te spelen, samen te eten en te slapen. Ze leren rekening met elkaar houden en doen ervaring op, door van elkaar te leren.

Kinderdagopvang  in het groen

Natuurbeleving en vrij buitenspel in een groene omgeving, zijn belangrijk voor de ontwikkeling en het welzijn voor kinderen. Wij onderscheiden ons door de unieke mogelijkheid van een veelzijdige, natuurlijke speel, leer en leefomgeving. De rust van het platteland zorgt voor een prikkelarme omgeving, waardoor de behoeften van het kind goed aan bod komen. Het vanzelfsprekende contact met de natuurlijke elementen als zon, wind en regen en het ervaren van de seizoenen, biedt de kinderen een natuurlijk en afwisselend speel en leefritme. Met onze kinderboerderij horen ook de dieren hier zeker in thuis. Door de omgang met dieren leren ze verantwoordelijkheid te dragen, "in te leven" en rekening te houden met een ander (voorzichtig doen, aaien)


''Wat is er nu heerlijker voor uw kind  dan buiten zijn in een groene omgeving. Spelen op het gras als de zon schijnt, lekker stampen in de plassen als het regent, spelenderwijs kennis maken met de natuur, ons eigen moestuintje waar we zelf kunnen zaaien en oogsten, ons eigen brood bakken, eitjes rapen bij de kippen, dichtbij de natuur waar je buiten speelt, en zelfs kan slapen.Designed with ‌

Landing Page Builder